No, malo je poznato da se osim Novaka, za pravdu u Australiji, borilo dosta ljudi, među kojima su i dve poznate srpske pevačice pevačice - Svetlana Ceca Ražnatović i Tanja Savić.

Tanja je, ne tako davno, vodila pravnu bitku oko starateljstva nad sinovima Maksimom i Đorđem koja je trajala tačno godinu dana, i u kojoj joj je pomoć pružio i Ivica Dačić, a Ceca je još 2005. proglašena nepoželjnom od strane tadašnjih vlasti u Australiji. Folk zvezda bila je odbijena za Australijsku vizu zato što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije sa ratišta iz Vukovara davne 1991. na kojima je bila nepoznata devojka koja samo likom podseća na nju. Ceca je tužila državu Australiju jer su je zbog tih fotografija odbili za vizu.

Foto: N. Skenderija

 

 

Ona i njen tadašnji menadžer Raka Marić su bili svedoci, a priložili su i video na kojem se jasno vidi da ona nije bila u Vukovaru već druga osoba koja samo podseća na nju. Ceca je taj spor i dobila, te je posle svega i putovala u Australiju bez problema. Marić se prisetio tog događaja i potvrdio koliko je proces bio dug i naporan:

- Suđenje je trajalo tri godine. Desilo se to da je ambasadi Australije neko dostavio neku sliku za koju su im rekli da je Ceca sa ratišta iz Vukovara i oni su zbog te slike samo otkazali vizu. Suludo. Nisu nas čak ni pozvali na razgovor, ništa. Onda smo Ceca i ja odlučili da pravdu potražimo na sudu. Onda je krenuluo maltretiranje, tražili su nam da prevodimo sve Cecine tekstove pesama, našli smo čak i snimak na kojoj je ta devojka i utvrdio je sudski veštak da se ne radi o istoj osobi. Sve je to dugo trajalo - rekao je Marić i nastavio:

- Bilo je naporno, uzeli smo vrhunskog advokata u Australiji koji je vodio proces. Nas je to mnogo koštalo, hteli smo samo da isteramo pravdu. Nismo tražili odštetu jer vidite sad koliko su opaljeni, kad Novaku ovako nešto rade koji je prvi na svetu. Važno je samo da smo mi pobedili i da je Nole pobedio.

(Telegraf)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".