Nakon višednevne agonije, propuštenih treninga i boravka u nehumanim uslovima prvi reket sveta Novak Đoković je slobodan i može da krene sa završnim pripremama za pohod ka još jednom rekordu.

Popularni Nole juri svoj deseti trijumf u Australiji i 21. grend slem titulu čime će definitivno po svim statističkim parametrima postati najbolji teniser svih vremena.

Foto: Profimedia

 

 

Pored mnogo peripetija sud je odlučio da Đoković ima validnu vizu i vraćen mu je pasoš tako da se danas pojavio na terenima gde se odigrava ovaj prestižni turnir.

Žreb za Australijan open - vreme održavanja, datum i satnica

Glavni žreb za Australijan open održaće se u petak, 14. januara oko 5 časova po srpskom vremenu.

PRENOS ŽREBA uživo za Australijan open moći ćete tada da pratite na ovom linku, kao i na kanalima Eurosporta.

Početak turnira zakazan je 17.januar kada nas očekuje prvo kolo.

Novak Đoković, prirodno, postavljen je za prvog nosioca na turniru, pa neće moći da se sastane sa drugim teniserom sveta, Danilom Medvedevom, do finala turnira.

U polufinalu bi ga čekali Aleksandar Zverev ili Stefanos Cicipas, dok bi mu protivnik u četvrtfinalu bio Rafael Nadal; Andrej Rubljov, Mateo Beretini ili Kasper Rud.

Najteži eventualni protivnici u osmini finala bili bili Denis Šapovalov ili Janik Siner, a tu su još Gael Monfis, Dijego Švarcman, Roberto Bautista Agut...

Kvote za Australijan open - prvi favorit Novak, odsustvo asova

Ovogodišnji turnir će proći bez Rodžera Federera koji se još uvek nije dovoljno oporavio od operacije kolena. Od zvučnih imena izostaće Dominik Tim i Sten Vavrinka. 

Foto: Profimedia

 

 

Prvi favorit na kladionici je prvi nosilac i prvi teniser sveta Novak Đoković sa kvotom 2,25 slede Danil Medvedev sa kvotom 2,75 zatim Aleksandar Zverev sa kvotom 4 i Rafael Nadal sa kvotom 9.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".