NJegova porodica organizovala je konferenciju za medije, a prvi se javnosti obratio njegov otac, Srđan Đoković.

- Hvala što ste došli. Razlog je pravi, da proslavimo pobedu našeg Noleta. Na kraju je pobedila pravo i pravda. NJegov najmlađi brat, Đorđe, će objasniti šta se dešavalo:

- Izvinite što smo malo pomerili početak obraćanja, kako bi dobili najčistiju informaciju šta se dešava. Kao porodici nam je jako teško, jer smo mnogo subjektivni, jer je u pitanju naš brat, sin naših roditelja, a iako smo bili borci za istinu i pravdu, nismo hteli da ometamo proces australijskog pravosudnog sistema. Ali, hteli smo i da podignemo ceo svet, da bi se dokazalo da je Novak u pravu. Zahvalio bih se ovom prilikom i narodu širom sveta, organizovani su skupovi širom sveta, od Beograda, preko Vrnjačke Banje, Čačka, Zadra, sve do Melburna - rekao je Đorđe i nastavio:

- Hvala i sudiji Keliju, koji je obavio fer i korektno suđenje. Nije ni njima u sudu bilo lako, sigurno je da je bio veliki pritisak, jer je sve pratio ceo svet. I to veoma dugo je trajalo, pa hvala svima... Novak je na slobodi! On je malopre bio na terenu. Otišao je da trenira. On je zbog tenisa i otišao u Australiju. On je pre svega sportista, on se bavi tenisom, on je najbolji teniser sveta, tretirali su ga na razne načine, ali on se oduvek  zalagao samo za slobodu izbora, ništa više. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".