Novinar SBS-a iz Australije, Navin Razik, izveštava da je došlo do sukoba Novakovih navijača i policije kada je kombi, u kome se pretpostavlja da je Đoković, napustio zgradu u kojoj se najbolji teniser sveta nalazio sa advokatima, ali se ne zna gde se zaputio.

Kako izveštava Razik, "ružne scene" su se desile kada su kola "opkolili okupljeni ljudi, koji su nasrnuli i na policiju. Kola su umakla, ali su se potom nastavili nešto manji sukobi, tokom kog je policija koristila i suzavac (pre će biti biber-sprej). Situacija se potom primirila, ali je primećeno da se jedan učesnik protesta držao za nos, jer je izgleda dobio udarac od policajca. Gde je tačno odvezen Novak Đoković, i da li je on uopšte bio u kolima, nije poznato, ali logika kaže da jeste bio u vozilu, jer što bi se Noletovi navijači zatrčali ka tom četvorotočkašu da to nije bio slučaj?

Jedan automobil krenuo je iz zgrade pod rotacijom, ali su srpski navijači stali ispred njega i blokirali mu put. U međuvremenu je došlo i do fizičkog obračuna gde je policija upotrebila i suzavac.