Video snimci sa sigurnosnih kamera okolnih lokala i zgrada samo su delimično odgovorili na pitanje šta je Matej radio nakon što je izašao iz kluba, ali su u velikoj meri stvorili dodatnu zabunu i pometnju, posebno imajući u vidu da nije poznato da li je Matej na poslednjem snimku zaista ušao u vodu.

Slučaj nestanka mladog Periša sa strepnjom iz dana u dan prati ceo region. Službenih informacija iz policije i tužilaštva gotovo da nema, a saopštenja koja obe institucije povremeno šalju medijima pratkično su prazna i u njima nema konkretnih informacija, već samo tvrdnji da se "intenzivan rad na slučaju nastavlja".

Ronioci su se u potragu uključili tek peti dan i prečešljan je tok reke Save oko Beton hale i dalje ka ušću u Dunav. Sve to obavljeno je nakon što su se u medijima pojavili snimci sa nadzornih kamera na kojima se navodno vidi Periš kako trči beogradskim ulicama.

Na tim snimcima može se videti mladić u majici kratkih rukava kako trči, zatim pokušava da zaustavi taksi u Karađorđevoj ulici, a onda nastavlja da trči sve do restorana Savanova. Potom mladić silazi stepenicama do "pontona" ispred tog restorana i tu se snimak prekida. Trenutak u kom Matej ulazi u vodu nije zabeležen, niti je poznato šta se dalje dešavalo.

Neke nezvanične informacije koje su se pojavile govore da je na tom mestu pronađen opušak koji je poslat na analizu, međutim Matejev otac izjavio je ubrzo nakon toga da Matej nije pušač.

Takođe, na "vezanim" snimcima koji su objavljeni, nalazi se i video zapis prilično lošeg kvaliteta na kom se vidi kako neko pliva rekom. Nije poznato kada je taj snimak nastao, budući da na njemu nema datuma i vremena kao što je to obično slučaj sa nadzornom kamerom, a Perišev otac demantovao je da je to njegov sin. Zbog čega je ovaj snimak objavljen kada i oni na kojima se navodno vidi Matej, ostalo je nepoznato.

Foto: MUP

 

 

Podsetimo, u potragu za Perišem se uključio i Interpol. NJegovi prijatelji su poligrafski testiran i pušteni da se vrate u Hrvatsku.

Takođe, u međuvremenu su i stigle informacije od Periševih prijatelja da je u klubu, neposredno pre njegovog nestanka, došlo do sukoba između konobara koji je hteo da im naplati veći račun, mladića iz Zadra koji su bili u Gotiku i redara.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".