1991. godine raspao se “Slatki greh”, a Lepa Brena nastavila solo karijeru, Popoviću je tada krenulo sve nizbrdo. Ipak, Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović uspeli su da “iščupaju” Popovića iz finansijskih problema kada su svi zajedno osnovali “Zam” produkciju.

Foto: Arhiv Novosti

 

– Nakon velikog uspeha sa Brenom i “Slatkim grehom” kako je došao rat tako smo mi raspali. Jedno vreme nismo ništa radili. Ja sam smislio kako da egzistiram i onda sam prodao stan u Novom Sadu, kola, uzeo ušteđevinu, sve i stavio kod Dafine u njenu banku. Sećam se, 1993. godine 10. marta pukla Dafina, puk’o i ja. Nestalo sve. Ja sam stanovao tada u soliteru kod autoputa na 12. spratu u stanu od 17 kvadrata. Tu sam se zadržao tri i po godine. U međuvremenu smo mi pokrenuli “Zam produkciju”, ja sam tamo bio muzički urednik, komponovao sam pesme, lepo sam zarađivao od toga, a onda 1998. godine Brena i ja smo osnovali “Grand”, odvojili se od brata Rake Đokića, ostalo znate sve – ispričao je Saša Popović u emisiji “Balkanskom ulicom” 2018. godine.

Međutim ovo nije sve, lopovi su mu obili maleni stan u kojem je živeo.

– Da li mi veruješ imao sam samo svoju garderobu. Jedan dan sam došao, gurnu vrata, vidim neko mi obi stan. Sve su mi odneli , ostavili su mi samo pidžamu na sred kreveta. To su najteži trenuci, kada imaš sve, pa sve izgubiš – priznao je on u pomenutoj emisiji i dodao da je pre najtežeg perioda u životu živeo veoma luksuzno i bahato.

Foto: D. Mišić

 

– Zaista smo mnogo zarađivali. Ja sam u jednoj emisiji rekao da je od 1982. do 1991. godine obrt Lepe Brene i “Slatkog greha” bio 100 miliona maraka. Od tih 100 miliona, pola je otišlo državi, na porez, a pola je ostalo nama, zaista smo lepo živeli. Nismo mogli da kupujemo nekretnine, ali smo kupovali automobile, bacali pare, trošili, mislili smo to će ići večno. Međutim početkom 1991. godine mi više nismo postojali – rekao je Popović.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".