O ovoj teškoj situaciji još jednom je progovorio mladićev otac, Nenad Periš, koji od sinovljevog nestanka boravi u Beogradu.

- Nema ništa novo. Situacija je takva, kako mi je bilo rečeno na Badnji dan, potraga se nastavlja. Hvala svakom policajcu. Potraga ide svojim putem, neke dileme se otklanjaju. One informacije koje svi očekujemo, nažalost nema - rekao je otac Mateja Periša u jutarnjem programu TV Prve.

Foto: MUP

 

 

Periš smatra da je njegov sin znao kuda želi da ode kada je izašao iz lokala.

- Ono što ja mislim, to promišljam sa 100 strana. Uveren sam 100 odsto, on je izašao iz lokala i negde je hteo otići, nije trčao a da nije znao gde ide. Kad je video taksi, napravio je pokret rukom da zaustavi. Šteta sto taj taksi nije bio slobodan. Da je ušao, rekao bi mu odvezite me na tu i tu adresu, ali to možda nećemo nikad saznati - naveo je otac, drhtavim glasom, u suzama.

Matejevi drugovi su mu rekli da ne čita novine, jer ima mnogo laži. Periš je otkrio i da su oni u teškom stanju.

Foto: Privatna arhiva/printskrin

 

 

- Oni su utučeni, izgubili su, daj Bože da je samo privremeno, svog prijatelja od prvog razreda osnovne škole. Rekli su mi da... Ja ne čitam te objave, mene interesuju samo informacije i istina, isključivo MUP Srbije. Sve što se piše, ima puno laži, ovoga, onoga... Svaki dan se čujemo, dobili su koronu i razboleli se. Teško je. Kao da su izgubili brata - rekao je on.

Periš ne gubi nadu da će sina pronaći i ne želi da ode iz Beograda dok se to ne desi.

- A gde da idem, gde ću…? Božić je, treba se nadati. Ja se nadam i ostajem tu - rekao je Periš.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".