Čekali smo celog dana odluku o sudbini Novaka Đokovića, a ona nije nimalo dobra po srpskog tenisera. Đokoviću je viza otkazana, te neće braniti titulu u Australiji, na prvom grend slemu sezone.

Ovu informaciju preneo je novinar "Ejdž" portalaPol Sakal koji celog dana sa lica aerodroma izveštava o aktivnostima koje se tiču ulaska Novaka Đokovića u Australiju.

Đokoviću je viza odbijena, on je obavešten da u što kraćem roku mora da napusti Australiju.

Iako je prvobitno dobio tzv. "medicinsko izuzeće" da kao nevakcinisan uđe u Australiju i brani titulu na turniru koji je osvajao rekordnih devet puta, pritisak javnosti u proteklih 48 sati otkako je objavljeno da putuje, uslovio je da političari spuste rampu i pronađu način da ga spreče da uđe u zemlju.

Izvor blizak "Tenis Australija" rekao je da su federalni zvaničnici blokirali put Đokovića u zemlju iako mu je dozvoljeno medicinsko izuzeće.

- Ne znam kako će se odraziti na nekoliko igrača koji su već ušli u zemlju pod istim pravilima kao Novak. Čini se da je ovo pokušaj da se pritiskom medija pojedinim igračima dozvoli ulazak, ali ne i Novaku.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".