Svetskoj javnosti ovi kontroverzni blizanci postali su poznati zbog svoje sklonosti ka plastičnim operacijama, i multidisciplinarnim aktivnostima.

NJihova smrt izazvala je veliku medijsku pažnju širom Francuske, pa i na društvenim mrežama. 

Od braće Bogdanov biranim rečima oprostio se i dr Mića Jovanović, vlasnik Univerziteta Megatrend u Beogradu. On je u Večernjim novostima izdao čitulju Igoru Bogdanovu.

U skrušenom oproštaju od prijatelja napisao je:

- Umro je veliki francuski naučnik, pisac i šoumen, brat blizanac Griške Bogdanova. Bili su veliki prijatelji, koji su dali nemerljiv doprinos razvoju Megatrend univerziteta - naveo je Mića u svoje ime i u ime nastavnog i administrativnog osoblja  univerziteta.

Foto: Novosti

 

 

 

Ko su bila braća Bogdanov?

Rođeni su na jugozapadnu Francuske, njihovo poreklo potiče iz aristokratskih porodica iz Rusije i Austrije, a njihov deda sa majčine strane bio je poznati afroamerički tenor Roland Hajes. Braća su studirala matematiku i teorijsku fiziku u Parizu, ali su karijere započeli na televiziji kao voditelji nekoliko popularnih emisija iz oblasti nauke i naučne fantastike. Objavljivali su i radove u stručnim časopisima iz oblasti fizike, dogurali su do doktorata Univerziteta u Borgonji, a njihovi stavovi i dela su osporavani u naučnim krugovima.

Foto: Profimedija

 

U nekom trenutku obojica su zapali u depresiju i otprilike u isto vreme odlučili su da će najbolji način za održavanje mladosti i popularnosti biti plastična hirurgija. Obojica su se toliko podvrvgavala tretmanima, da su im se lica vremenom kompletno izdeformisala.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".