Prema njegovim rečima, biće slabih mrazeva, nove snežne padavine na planinama, a trenutno postoji verovatnoća za pojavu snega i u nizijama posle 7. januara. Verovatnoća snega za doček Božića po julijanskom kalendaru trenutno ne izgleda tako nisko, na visinama preko 700 metara.

- Do srede uveče će preko našeg dela Evrope i dalje strujati ekstremno topao vazduh, subtropskog, porekla. Preovlađivaće sunčano i suvo. Više oblaka će biti povremeno nad severnim delom regiona, gde ponegde samo na kratko danas može biti i slabe kiše. Vetar slab do umeren jugozapadni, dok će u sredu ispred fronta vetar biti u pojačanju te će na planinama biti jak, povremeno i vrlo jak. Danas ponegde moguća pojava magle, a uz jačanje strujanja se ona ne očekuje. Posle podne na severu, zapadu i jugozapadu regiona povećanje oblačnosti koje najavljuje osetniju promenu vremena koja stiže do nas - navodi Čubrilo.

U noći ka četvrtku se računa na spuštanje hladnog fronta uz okretanje vetra na umeren, prolazno ponegde i jak severozapadni i povremene padavine.

- U nižim predelima kiša, a sneg u predelima preko 700 metara nadmorske visine, kao i na krajnjem severozapadu Hrvatske ali će padavine biti slabe. U četvrtak tokom dana sa premeštanjem hladnog fronta i uz vrlo slabu, sekundarnu, ciklogenezu nad Jadranom nad središnjim predelima BiH koj su preko 700 metara,  severom Crne Gore i delovima Srbije koji su preko 700 metara treba očekivati prolazne snežne padavine uz formiranje ili manje povećanje postojećeg snežnog pokrivača. Nad severnim i zapadnim predelima prestanak padavina, a ponegde pred sam kraj padavina može biti prolaznog snega ili susnežice. U četvrtak dnevni maksimum od 1 do oko 7 stepeni Celzijusa - kaže on.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".