Tako se barem mogao zlobno protumačiti poziv mladima koji su zainteresovani za dobrovoljno služenje u slovenačkoj vojsci. Odeljenje Ministarstva odbrane očigledno je oglas vrlo nesprećno sročilo pa je bizarna dvosmislena poruka nakon tri dana povučena, nakon prvih opravdanih kritika koje su se pojavile u javnosti.

- Ne bacaj petarde! Prijavi se na dobrovoljno služenje vojske, upali eksploziv i baci bombu - bila je poruka objavljena na Fejsbuk profilu vojske, a skinuta je s društvenih mreža jutros.

 

Apelovati na građane da aktiviraju eksploziv i bacaju bombe, pa da se tako oslobode potrebe da bacaju petarde, isto je kao kad bi decu koja "pucaju" na računarskim igricama pozvali da se radije posvete pravom oružju, naveli su neki od oštrijih kritičara na društvenim mrežama.

Neki drugi dodaju kako i sam promocijski gaf ilustrira militarizaciju društva do koje je došlo u mandatu ministra odbrane Mateja Tonina koji inače vodi demohrišćansku stranku Nova Slovenija (NSI) u vladi premijera Janeza Janše.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".