Нису свима празници увек радосни, многи због посла, а и даљине не могу да се окупе за празничном трпезом. Преносимо у целости исповест једне мајке са друштвених мрежа, после које се можда запитате шта су праве вредности и колико породица је важна.

- Деценијама, од тренутка када сам постала мајка, борим се свим силама да дечацима ништа на овом свету не недостаје. Да увек буду сити, обучени, задовољни и шта сам радила?! Радила сам, радила сам до крајњих граница да бих добила бонус или да би ме нови послодавац запамтио и задржао, радила сам прековремено. Некад је било плаћено таман толико да купим неку скупљу крпицу за синове, да их можда посаљем на летовање или зимовање. Радила сам све време и од куће. Прво што сам радила кад стигнем касно навече, одмах упалим компјутер и радим. Успут их питам шта је било у школи, извичем се ако нису урадили домаћи... и тако сваки дан, месецима, годинама, ево сад и деценијама - две. Једном ми је син пред свима одбрусио: "Нас мама не воли!", плакала сам данима, објашњавала да радим и да сам заузета јер треба да имамо довољно новца и да је данас све скупо па и слободна и срећна мама. Нисам се опаметила, сад је касно. Док сам одбројавала дане када ће ми са студија доћи син за Нову годину, исти онај који је рекао њега мама не воли, добила сам мејл:

Фото: Профимедиа, Фејсбук принтскрин

 

 

"Мама, знам да ме волиш и знам да ме ишчекујеш, али ове године нећу доћи. Не могу мама да дођем и добијем један загрљај, један ручак, за којим ћеш одговарати на стотину порука и док причам како ми је у дому, 1.000 километара од тебе, ти ме прекинеш: "Сачекај само да одговорим на мејл". Не могу, мама, опрости ми, боли ме, повређује, мало ми је само један загрљај. ВОЛИМ ТЕ"! ПС: Немој ме молити, знам да ћеш и за овај празник радити! Знам и да тебе боли, али тако сам одлучио"!

Прво ме је обузела љутња, бес, како је дрзак и безобразан. Зар сам га тако васпитала, да буде незахвалан?! И онда ми је све било јасно. Па нисам имала кад да га васпитам, сам се васпитао и гледао шта не жели да буде. Не жели да будем ЈА. Кад је био дете, њему је требала мама, да га загрли, прича с њим, да буде уз њега кад матурира, да му показује... Шта је дете знало шта је новац?! Знао је да мора мама да ради, али да ли мора стално... Онда сам се окренула иза себе, и схватила сам шта сам све пропустила у његовом животу, где нисам стигла да будем, да се радујем са њим, да плачем са њим... Колико загрљаја сам пропустила...", написала је једна мајка, која ће ове године пропустити још један загрљај јер је погрешно изабрала или се погрешно поставила.

Ова Београђанка ће Нову годину дочекати сама, а некад је празнични сто био пун. Нова година је време за доношење важних одлука, можда ће, после овог мејла, ова мама, сад кад је схватила шта је радила погрешно цели живот, донети другачије и нове одлуке.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".