По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена на саслушање у Више јавно тужилаштво у Пожаревцу. Према незваничним информацијама, тело убијене жене нађено је у кревету 16. децембра. У први мах претпостављало се да је реч о природној смрти, али је дежурни тужилац наложио обдукцију, којом је утврђено да се ради о насилној смрти и да су Михајловићевој сломљени грлена и подгрлена кост и једно ребро. Убрзо након тог ухапшена је њена прва комшиница Д. С., због сумње да је извршила убиство.

Према причама мештана, покојница има два сина, али је живела сама, јер јој деца раде у иностранству. Због тога се свакодневно дружила са осумњиченом, која је, такође, живела сама. Осумњичена је покојној Драгици често помагала, јер је она оперисала кук и тешко се кретала, уз помоћ штапа.

Засада није познат мотив овог убиства, али неки у селу сумњају и на користољубље, јер је покојница имала девизну пензију. У наставку расветљавања овог случаја следи саслушње осумњичене и одлучивање о одређењу притвора и покретању истраге.

Помагала полицији у истрази

Када је установљено да је реч о насилној смрти, полиција је почела да се распитује, а осумњичена Д. С. је наводно чак и помагала истражитељима. Сумња се да је она рекла да су баку напала, опљачкала и убила четворица мештана. Међутим, како сазнајемо, после завршених вештачења, наводно су под ноктима покојне Драгице пронађени ДНК трагови Д. С., па је она ухапшена и у среду ће бити саслушана пред Вишим тужилаштвом у Пожаревцу.

(Новости онлајн)