Сумња коју су тада изразили цариници, потврђена је налазом полицијских форензичара јер је утврђено да је узорак узет са гардеробе и кофера - позитиван на кокаин.

Овај несвакидашњи покушај кријумчарења дроге откривен је када је 13. децембра из Еквадора, преко Амстердама, у Београд допутовао 51–годишњи македонски држављанин албанске националности.

Фото: Управа Царине

 

 

Путник се након преузимања пртљага са карусела упутио у зелени контролни пролаз намењен путницима који немају ништа да пријаве, међутим то не значи да у овом пролазу нема контроле.

Наиме, пртљаг поменутог путника је издвојен за контролу на скенеру који се налази управо у зеленом контролном пролазу и када је уређај показао необичну боју гардеробе запаковане у кофер, цариници су одлучили да спроведу детаљан преглед.

Чим је путник отворио кофер, осетио се јак мирис киселине, а сва гардероба која се налазила у пртљагу била је влажна и тежа него што је очекивано. Притом, у коферу сем одеће није било ничег другог, ни обуће, нити прибора за личну хигијену, иако је путник рекао да долази из Еквадора где је код пријатеља боравио 13 дана.

Фото: Управа Царине

 

 

На питање цариника зашто су ствари влажне, путник је изјавио да је у земљи из које долази висока влажност, па опране ствари нису стигле да се осуше.

Због сумње да је гардероба натопљена неком психоактивном супстанцом, цариници су извршили прелиминарни тест на присуство наркотика који је позитивно одреаговао, па је о случају одмах обавештена полиција. Након консултација са Тужилаштвом наложено је да се пртљаг привремено задржи и пошаље на вештачење што је и учињено.

Фото: Управа Царине

 

 

Налазом Националног центра за криминалистичку форензику МУП потврђено је да су узети узорци позитивни на кокаин, што значи да се ради о кривичном делу због чега ће против путника бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".