Ана Ивановић често са пратиоцима на Инстаграму дели фотографије из приватног живота, а овог пута је поделила занимјив рецепт.

Фото: Зоран Јовановић

 

- Пратите овај невероватни рецепт за „божићно дрвце слаткиш“ корак по корак и јавите ми да ли сте уживали у њему колико и моја породица и ја - написала је Ана.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

300 г банана

160 мл бадемовог млека

100 г ољуштеног тахинија

2 кашичице сока од јабуке (јабуковаче)

110 г меда (често га смањим, пошто су банане довољно слатке)

1 кашичица чистог екстракта ваниле

240 г зоби

60 г бланшираног бадема

2 кашичице прашака за пециво

1/2 кашичице соли

Упутства:

Загрејте рерну на 180Ц. Мешајте банану, млеко, тахини, сок од јабуке, мед и ванилију док не постане веома глатка смеса.

Додајте преостале састојке осим зоби и ручно умутите. У миксеру умутите зоб док не постане брашно, додајте у смесу и добро измешајте. Сипајте тесто у жељене облике божићних колачића на плех намазан путером. Пеците око 25 минута, па оставите да одстоји и охлади ван рерне. Поспите их шећером у праху и уживајте!

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".