Американац са Флориде, Адам Џен, дао је интервју за други програм Ен-Би-Сија у ком је објаснио због чега је извео овај, по њега "неславан перформанс". Признао је да "уопште не носи заштитну маску", али је одлучан у ставу да је испоштовао сва прописана правила авио компаније, и носио маску. Истиче да то није иронија, и да ношење црвених танга гаћица на лицу не види као проблем, преносе Раша тудеј.

Овај необичан избор за меру заштите Џен објашњава као намеру да је апсурд једини начин да се супротстави апсурду. Додао је и да је исти трик извео више пута током пандемије и да је сваки пут изазвао различиту реакцију код особља.

 

Међутим, 15. децембра, његов лет из Форт Лодердејла у Вашингтон завршио се пре него што је и почео. Након кратке расправе са члановима посаде, Адам Џен са тангама на бради је замољен да напусти авион.

У свом интервјуу за Ен-Би-Си-2, овај 38-годишњак упоредио је себе са познатим активистима за грађанска права, наглашавајући како су све велике промене у Сједињеним Државама почеле тако што су "обични људи“ заузели став.

Свој потез је упоредио чак и са Розом Паркс, која је „променила ток историје“ одбијањем да уступи своје место у одвојеном аутобусу белом путнику 1955. године.

У изјави за Њујорк пост, из компаније "Јунајтед ерлајнс" су подржали одлуку своје посаде да Адама Џена удаљи са лета, јер је прекршио савезни пропис о ношењу маски и да је особље авиона „решило проблем пре полетања“ како би избегли било какве проблеме током лета.

(РТ)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".