У дому Васиљевића из Зајечара дан почиње песмом папагаја. Они чувају око 100 птица различитих врста, а заједничко свим тигрицама, нимфама и какадуима који станују у овом домаћинству, је што опонашају говор људи, попут мале тигрице, нимфе, какадуа и амазоница.

- Ови амазонци су можда најприступачнији од већих птица за породицу, јер нису агресивни као други папагаји. Други папагаји кад постану пунолетни, постају агресивни, много се деру, остали су тихи - каже Драгослав за Замедиа.рс.

Да би птице научиле да имитирају говор људи и да би биле мирне морају да се узму из гнезда, а обавезе које свакодневно обавља везане за папагаје, Драгослав ради са уживањем.

- Нахраним их, попричам са њима, да би се одржавао темпо и да не забораве речи. Када уђеш у собу унутра, овај мали одмах каже "добро јутро", она ми кад отворим врата каже "па добро, где си ти?". Сада им спремам храну, кувано јаје, нарендам кекс, воће, шаргарепу - набраја Васиљевић.

Фото: Јутјуб принтскрин/ЗА МЕДИА

 

 

Велику подршку има од партнерке Биљане, која пуно времена проводи са папагајима

- Причам са њима сваки дан, цео дан, учим их да дођу на руку, храним их на шприц кад Драгослав није ту. Треба да их волите, ако имате љубав према животињама, ништа вам није тешко - каже Биљана Дремељ.

Фото: Јутјуб принтскрин/ЗА МЕДИА

 

 

Своје папагаје Драгослав продаје, али зарада није велика, како каже, већ више воли када види да је усрећио неко дете.

(Замедиа.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".