Аутор емисије је пре 15 година говорио о страху који је имао на снимању једне од његових узбудљивих пустоловина. Он је ноћ преспавао у воденици у коју је, по предању, долазио српски вампир Сава Савановић. Мемедовић је желео да се увери у истинитост те приче, по коме је Милован Глишић написао фантастичну приповетку.

Фото: Архив Новости/ Блиц 2008. године

 

На ову идеју је дошао док је пролазио кроз село Зарожје код Бајине Баште, где је чуо приче мештана који су тврдили да су се сусрели са вампирима.

- Провео сам ноћ у воденици Саве Савановића, али нисам имао директан контакт са вампирима. Повео сам са собом сниматеља и пса. Сниматељ је био на крову и читаву ноћ снимао је мене и пса како седимо доле уз логорску ватру. За сваки случај био сам наоружан белим луком и глоговим колцем. За могући сусрет са вампиром припремио ме је експерт за те ствари из Неготинске крајне Златимир Панић, аутор књиге "Тако је било, очију ми" .

Фото: Инстаграм принтскрин/јованмемедовиц

 

- После поноћи када је мој пас Манге залајао, скоро сам се покајао - причао је водитељ.

Јован је објаснио да многи људи из тог краја, тврде да су имали контакт са вамприма.

- Нама се ништа слично није десило. Иначе, сам крај у ком се воденица налази изгледа језиво и уклето. Стене и дрвеће ноћу сабласно изгледају. Стога и не чуди да становници из Зарожја певају или вичу када пролазе поред Савине воденице. Све смо снимили и гледаоци ће то моћи ускоро да виде у мојој емисији " Вампири, где су и шта раде". Ја не верујем у натприродне појаве. 

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Борбе", а овај чланак је изашао у "Блицу" 16. јануара 2008. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".