Јак утисак оставила је мучна сцена силовања у којој Албанац Кољ (Феђа) силује Ташану (Анђела Јовановић), након што ју је њен таст, Хаџи Трифун (Драган Бјелогрлић), оставио свом сараднику на милост и немилост. Феђа је у интервјуима признао да се навикао да глуми овакве ликове и овакве сцене, истичући да "неко мора и то да игра".

Овај 47-годишњи Сарајлија окушао се и у Холивуду, глумећи у филму Анђелине Џоли, "У земљи крви и меда". Он је тада заинтригирао јавност изјавиши и да је на наговор Анђелине и њеног тадашњег супруга Бреда Пита написао аутобиографски роман "Бланк".

Фото: РТС принтскрин

 

Тај рукопис говори о Штукановој необичној животној причи, а испрва је требало да буде само предлог сценарија за филм, што је лично била идеја и Бред Пита, али је након тога, реч по реч, Штукан дошао до читавог романа. Недуго потом, књига је постала једна од најтраженијих, како у Босни и Херцеговини, тако и у региону, док је главни разлог за такав успех искреност глумца који се није стидео да у књизи напише све о својој невероватној судбини, односно о свом искуству као снајперисте у рату, боравку на психијатриској клиници, борби са зависношћу од хероина, животу у Немачкој, али и политичким ставовима.

Сарајевски глумац својевремно је и широј публици дао увид о свом боравку на ратишту, када је на Фејсбук групи "Сарајево за сву рају и цијели свијет" написао неколико потресних редова, а у којима је описао како је изгледало бити у рату, пуцати на људе, иако је по опредељењу пацифиста, како га је то довело до луднице, али и Немачке у којој је једно време живео.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".