Како стоји у опису петиције, разлог за овај захтев јесте начин на који се Илић односио према преминулој јутјуберки Кристини Кики Ђукић, али и према другим јутјуберима.

- У име немилог догађаја који се десио када је млада јутјуберка подигла руку на себе због булинг насиља, вређања, понижавања и претњи, а све је започело самом песмом и прозивком Бака Прасета. Молим све људе да потпишу петицију да се забрани појављивање Баке Прасета, јер сав његов садржај није здрав за децу. Он позива децу на мржњу - стоји у опису петиције, која се може потписати на страници Петиције.онлине.

Фото: Инстаграм принтскрин/kikax3

 

Подсетимо, јутјуберка Кика (21) трагично је преминула прошле недеље, што је изазвало велику пажњу српске јавности. Иако су медији преносили да је Кика себи одузела живот, њена породица апеловала је да се овакве информације не износе пре него што се оконча истрага.

Њени најближи пријатељи, истицали су да узрок њене смрти није интернет насиље, и да ће се права истина о овом трагичном случају тек открити.

Фото: Н. Скендерија, З. Јовановић, Инстаграм/kikax3

 

Кикина породица је, уз саопштење, објавила и налазе са обдукције у којима пише да је узрок смрти - непознат.

Иначе, Бака Прасе и Кика су се 2019. године сукобили због различитих мишљења о ситуацији на домаћој јутјуб сцени. Незадовољан оним што је Кика објавила, Бака Прасе је објавио песму "Је л' те није блам?" у којој ју је непримерено прозивао и вређао, а већина његових пратилаца урадила је исто. Бака је песму уклонио са мреже након Кикине смрти.

Бака Прасе је, после трагичног догађаја, приведен и на саслушање у СБПОК ради давања изјаве на све познате околности у вези са Кикином смрћу а објавио је и видео у којем је кроз сузе говорио да нема никакву одговорност оно што се догодило, о чему је, како је рекао, добио уверавања од Кикиних најближих пријатеља. Он је објавио и њихове преписке да би доказао да су се њих двоје растали као пријатељи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".