Хуманост и људскост пре свега.

На виралном снимку који ових дана кружи друштвеним мрежама можемо видети како су колеге успеле да расплачу познатог босанског хармоникаша.

Санел Филиповић је свој живот посветио музици и хармоници, а један од најтежих периода у животу било је сазнање да болује од мултипле склерозе. Од тада се све мења, а због лечења од ове болести је био принуђен да прода хармонику. Но, веру у живот су му вратили његови пријатељи и колеге, а тренутак који су му приредили слави као свој други рођендан.

 

 

Пријатељи колеге су дошли на идеју да га обрадују и заједничким учешћем му купе хармонику УНА коју је ручно и специјално за њега израдио виртуоз на хармоници  Јасмин Шиљдедић из Бихаћа.

На дружењу које је организовано у августу ове године у Приједору окупио се велики број музичара, те су том приликом свом драгом колеги Санелу Филиповићу приредили изненађење које ће заувек памтити.

Иако су били у дилеми како уручити поклон, родила се идеја да организују томболу, где су извлачили бројеве, а главна награда је наводно био роштиљ. Заправо је то била хармоника за Санела. Извучен је број који је имао Санел и позван је да пред свима отвори пакет, ни не слутивши шта се заправо унутра крије.

Фото: Јутјуб принтскрин/Edo Malic Official

 

 

Када је отворио поклон тек онда је угледао хармонику, а од среће је заплакао и једва стајао на ногама. Суза је сузу стизала, а ганут гестом пријатеља, Санел је сјео на столицу и плакао. За окупљене пријатеље је  одмах и засвирао. Био је то изузетно емотиван моменат, а видео који се проширио друштвеним мрежама је све расплакао.

Шта рећи осим свака част дивним пријатељима!

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".