Баја је поносни отац шесторо деце. Четворо је добио у првом браку, са супругом Мерлином, а двоје са другом супругом, Дијаном, са којом се венчао 2017. године.

Иако се о Бајином приватном животу није превише писало, године 1997. године, његова тадашња жена, Мерлина, у опширној исповести причала је о томе какав је Баја, то јест, Мирко, као супруг и отац. Нарочито је занимљиво што је овај текст објављен недуго након што је Баја први пут постао тата, будући да му се прва ћерка, Смиљка, родила 1996. године, а време настанка текста такође је чекао и другу бебу - испоставиће се, ћерку Љиљану, која је на свет дошла у децембру те 1997. године. О детаљима њиховог породичног живота читајте у наставку, у Мерлининој причи коју преносимо у целости: 

Све је почело на "Поселу" на Калемегдану. Када сам га први пут видела (нисам имала појма ко је он), рекла сам себи: "Или мој, или Божији!"

После једног концерта на Ташмајдану, упознао нас је заједнички пријатељ Оги. Човек мог живота је био пијан као земља. Али, када се отрезнио, сетио ме се. Месецима ме је свакодневно зивкао телефоном. Љубав преко жице је цветала. Моја мама је била шокирана. Била је удата за човека са естраде, мог тату, менаџера и ни највећем непријатељу, а камоли ћерки, не би пожелела да се спетља са неким са естраде. Према певачима је гајила наточиту одбојност. Али, судбина ми није дала да побегнем! На једном рођендану, телефонска љубав прерасте у забављање. И мада сам се у Бају заљубила на први поглед, када о њему ништа нисам знала, почех да се заљубљујем у његову једноставност, скромност, шарм, духовитост. Била сам уплашена и збуњена својим осећањима. Импресионирао ме је својим враголастим смејуљењем... Све је лепо почело, али сам стално мислила - певач је, ипак, певач, неће та веза моћи дуго да траје. А, ето, траје већ четири године. Родила нам се Смиљана, а за који дан ће нам стићи Љиљана или Милош...

Фото: Архива ТВ Новости

 

Често се удвара - сопственој жени!

За ове четири године, он је све бољи. Тек када смо почели заједно да живимо, схватила сам колико се мало познајемо. Сваког дана ме је поново изненађивао, увек у позитивном смислу. Увек сам имала његову подршку у свему, па и у кућним пословима.

Када је сазнао да очекујем бебу, распаметио се од среће. Прижељкивао је девојчицу. Желео је да јој да име по својој баки, Смиљи, која је њему дала надимак Баја. Када се родила, славио је данима. Од среће, очи су му биле пуне суза. Причао је само о татиној принцези, најлепшој на целом свету. Његов први сусрет са ћерком био је један од најдирљивијих тренутака у мом животу. На први поглед, заљубиљи су се једно у друго. Једва је чекао да дођемо кући. Одмах је све моје обавезе преузео на себе. Моје је било само да је дојим, а он је радио све остало - купао је, пресвлачио, успављивао. Смиљана сада има шеснаест месеци и она и тата су све луђи једно за другим. Баја одлепи када она каже "тата". Недавно сам је научила да му тепа "татице". Сав се топи!

Било одакле да се враћа, у било које доба, ма колико да је уморан, неиспаван, прво њу узима у наручје. Уме да се са њом игра до бесвести. Ваљају се по кревету, носи је на раменима и шта све не раде! Стално јој купује поклоне, не зна колико је доста. Јуче јој је купио хаљиницу, сад је баш отишао да је замени јер је мала... За који дан, у нашу кућу ће поново да слети рода. Једва чекамо и ту другу бебу. Могу мислити како ће Баја одлепити од среће. Већ га хвата страшна паника од мог порођаја. Само, мени првих пар месеци неће бити лако. Крајем године, мало после бебиног доласка, иде у Аустралија, а потом у Америку. На срећу, ту је моја мама без које не бисмо могли. Баја се са таштом фантастично слаже. Детету ће, ако буде женско, дати име по њој! Чак јој је и песму спевао!

Фото: АТА имагес

 

Кад се само сетим шта су ми људи причали о њему... Овакав је, онакав је, пробисвет је. А ето, "порасте" у орног домаћина, дивног мужа и савршеног тату. Људи ми причају да се некад није трезнио данима. Уме да попије и сада, шприцер или виски, да се добро напије, али то је све ређе. А и када се напије, то ми не смета. Сав се разнежи. Често и заборави да смо у браку, па крене да ми се удвара.

Мој муж обожава да усисава. Ваљда га звук усививача инспирише или одмара, шта знам. Не чини то баш сваки дан, али кад треба, ту је! Понекад закључи сам да то треба урадити, а понекад добије наређење које без поговора и приговора извршава! Не пегла, не пере, али зато фантастично кува пасуљ! Са печуркама, кажу, уме још боље. Прави невероватне гулаше од њих. Ја сам их, додуше, само пробала, али и поред најбоље воље, у печуркама не уживам. Они који их воле, многи наши пријатељи, у Бајиним мајсторијама уживају. Ко зна, можда ћу и ја једног дана!

Пороци - теписи, антене и патике!

Бајин велики "порок" су теписи! Купује их као луд. И то, бар једном месечно. Види неки који му се свиђа и сместа га купи. Онај који већ стоји месец дана стар, урола и стави на терасу. После краћег времена, поступак се понавља. Тераса нам је пуна уроланих тепиха, са којима не знамо шта ћемо. Исто важи и за антене. Купи једну, па се после два дана испостави да није довољно добра. Шта ће, он у радњу, па купи бољу. Не прође ни недељу дана, а он схвати да постоји још боља. Нема куд него купи и њу, а све остале оставља за резерву. Слика на телевизору мора да буде савршена. Кад почне да гледа домаће филмове, за којима просто лудује, ужитак мора да буде потпун. Не само у изобиљу имамо тепиха, већ и телевизијских антена. Не стојимо лоше ни са Бајиним патикама. Има их на десетине, али то није разлог да купи бар још једне. Једна од реченица које најчешће изговарам гласи:

- Шта, опет нове патике?

- Па, Мики, знаш да не могу да идем бос - правда се.

Фото: Инстаграм принтскрин/bajamaliknindza_official

 

Уз патике, за се, иду и тренерке. Уз сваки пар патика, мора да има одговарајућу тренерку, са штрафтицама у истој боји. Више бих волела да тако ревносно купује одела, али шта могу. Понекад му се омакне да купи и одело. Воли да буде улицкан и дотеран, мада није од људи који се сатима спремају кад треба негде да пођу. Среди се, па се диви себи и обраћа се свом лику у огледалу: - Бајо, Бајо, јеси ли то стварно ти!

Али зато се никад не би сетио да купи сервис за ручавање или шољице за кафу. Понекад ми се чини да бисмо могли да у кући немамо ниједан тањир. Нисам сигурна да би то приметио.

Да ли зато што сам девет година млађа од њега, или због нечег другог, уме да буде љубоморан. Некада сам мислила да ћу се запослити. Сада  и да хоћу, то не могу због деце. Ако му то у шали споменем, он се мало нарогуши: - Шта, да негде радиш, па да те колеге сваки дан гледају? Не долази у обзир!

Наравно, увек то каже уз осмех, као у шали, али знам да у суштини мисли обзиљно. Мени за љубомору никада не даје повода. Додуше, има оних који га зивкају телефоном па или мени, или њему говоре разне, провокативне ствари. На то се не обазирем. Ваљда сам на то већ навикла.

Обожавам његове песме. Умеју да дирну у срце. Волим да ми их чита, или да га слушам док их чита неком другом. Као и он, верује да ће га људи упамтити и као песника, а не само певача. Сигурна сам да ће скоро објавити збирку поезије. Волим га таквог какав је. Једино што сам на њему желела да променим је фризура. У томе сам успела. Некада је имао очајну фризуру. Данас је ситуација, по тим питањима, знатно боља.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 3. marta 1997.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".