Ипак, они су далеке 1997. године били тема вести другачијег карактера. У дворишту њихове куће одјекнуле су две експлозије, што је преплашило чланове породице. Зорица и Кемиш били су убеђени да је мотив овог бобашког напада био политичке природе, а шта су о инциденту рекли за часопис "Сабор", прочитајте у тексту, који преносимо у целости:

Сведоци смо свакодневних немилих догађаја - пљачки, убистава, пребијања, уцена... До скора се све то догађало "неком другом", негде далеко у свету. А, онда се доселило и у наш град, комшилук, школе, радна места, жртве су постале особе које познајемо. У четвртак 13. фебруара око десет сати увече "на мети" је било двориште куће у улици Грге Андријановића број 29, у Крњачи, које је власништво естрадне звезде Зорице Брунцлик. Познато је да овде живи бројна породица - поевачица, њен супруг Мирољуб Аранђеловић Кемиш, четворо деце: Маја (24), Ђорђе (20), Миљана (17) и Злата (5). Те вечери у двориште су убачене две експлозивне направе, тачније ручне бомбе. Прва је пала и експлодирала између уличне капије и улазних врата стана, на ивици базена, а друга на пластични покривач базена, који је био на воденој површини. На срећу није било повређених. Ни материјална штета није велика - разбијена су стакла, трагови гелера су на зидовима и огради, оштећен је базен, али у породицу Брунцлик-Аранђеловић увукао се страх.

Фото: Архива ТВ Новости

 

Иначе, те вечери је кући била Зорица са тек пристиглим гостима, пријатељицама Меримом Његомир и Лицијом Хабић из ПГП-РТС. У соби на спрату била је ћерка Миљана, док је Кемиш радио у студију, који се налази са задње стране куће у који се улази из друге улице. Са њим је био и Зоричин брат Божа Брунцлик. Млађана Злата је дан пре тога отишла код баке, док су најстарија деца изашла у град. Експлозија је донела шок и немир, јер у првом тренутку нико није знао шта се дешава.

Зорица и Кемиш су у бројним изјавама медијима овај напад окарактерисали су као политички атентат. Кемиш мисли да је подстакнут написима у штампи и изјавама појединаца који сматрају да њихова бранша добро живи. Зорица је уверена да се ради о нападу на "леве снаге". Јер, познато је да се декларисала, рекла јавно шта мисли, као и да је члан Главног одбора ЈУЛ-а и члан Комитета за културу ове странке. Иначе, минула три месеца, сваке вечери у време Дневника 2 РТС, испред куће Зорице Брунцлик приређиван је "концерт" са шерпама, пиштаљкама, лонцима и осталим реквизитима као инструментима...

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

 

После екплозије на увиђај су дошли инспектори ОУП Палилула, као и стручњаци антитерористичких јединица МУП Србије. Истрага је у току и за починиоцима недела још се трага.

- Првих дана стално су долазили људи из полиције, али временом се појављују све ређе - рекао нам је Кемиш. - Нема нових детаља, ни осумњичених, ни очевидаца. Рекоше нам да ћемо бити обавештена када истрага буде донела неке резултате.

Фото:Принтскрин/Јутјуб/ Zvezde Granda

 

Својевремено су на концертима, али и у кући о безбедности чланова породице Брунцлик-Аранђеловић бринули крупни, кратко подшишани момци, прилично тихи и финих манира. Где су они били фаталног четвртка, питали смо брачни пар.

- Када смо имали бројних концерата, ангажовали смо те момке, али од како посла има мање, нису нам требале њихове услуге, тако да већ две године њих нема у нашој близини. Ипак, после немилог инцидента морали смо поново да их ангажујемо. На сву срећу, живот у нашој породици се полако нормализује! Врећамо се својим обавезама и пословима. Ипак, страх који смо доживели није ни мало лако заборавити.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 3. марта 1997.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".