Прослави су присуствовали редитељ, косценариста и копродуцент Драган Бјелогрлић, копродуцент и композитор Жељко Јоксимовић, глумци Милан Марић, Тамара Драгичевић, Сања Марковић, Ђорђе Стојковић, Милан Колак и многи други.

Фото: Архива Новости

 

Главни лик Милан Марић истакао је за “Блиц” да нису планирали да ће филм бити емотиван.

- То не може да се планира. Јасно нам је било да је емоција нешто што ми желимо. Да је емоција шифра за Тому Здравковића и оно што је био његов живот и његове песме. И тим путем смо кренули. Ви све време морате да балансирате. Посебно што смо извукли да је једна доминантна емоција- туга. То је осећај меланхолије, туге, и са тим нема стајања. Само није смело да буде лажно, што је захтевало од свих нас да константно будемо на ивици жилета, да балансирамо, да се трудимо. И када смо већ на тој ивици жилета да дозволимо да се засечемо, па мало и да боли. То је било неопходно за овај филм, али је вредело - каже Марић.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

И Тамара Драгичевић је истакла да је све време у ваздуху лебдела емоција.

- Трудили смо се да је сузбијемо, сакријемо, али цео утисак је тај да емоција преовладава у филму. Нисмо јурили за том емоцијом него је она била ту. Ми смо је крили, али је избијала из стомака, погледа и речи. Мени једна од дражих сцена, а свака је подједнако важна, јер Силвана кадо појава носи са собом то, је била она када на концерту неће да пева због питања новинара. Тада је Тома замоли да изађе и она отпева. Низ тих сцена су мени можда и блиске као глумици, као неком ко се бави јавним послом. Али оно што је обележило њен живот јесте да је она ишла увек уздигнуте главе, да није показивала како се осећа, а била је и тужна, осетљива и није имала лак живот- прича Тамара.

Њен колега Марић је додао да му је овај филм обележио 2021. годину, а ако је судити по реакцијама публике биће му значајан и за следећу.

Фото: Танјуг/Драган Kујунџић

 

Како је филм прешао бројку од милион гледалаца, Драган Бјелогрлић истиче да су цифре важне и пријају.

- Када вас види милион људи у време пандемије то не може да остави човека равнодушним. Оно што ће мени остати урезано у сећању, а има 40 година рада на филму, да не памтим да је један филм изазвао толику катарзу код људи. Да су имали потребе да причају о њему, да га гледају више пута, да плачу, певају. То се није давно десило - каже Бјелогрлић.

Фото: АТА имагес

 

Према речима Жељка Јоксимовића серија “Тома” ће највероватније изаћи у септембру.

- Она у свој структури садржи осам епизода које ће трајати по сат времена - истакао је Јоксимовић, а Бјелогрлић се надовезао:

- У серији постоје приче које не постоје у филму. Упознаћемо нове ликове, Томину прву љубав... Све његове жене. Серија је баш биографска и прати његов живот. - 

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".