Олга је била Батина животна сапутница и инспирација, а њихова љубав настала је у просторијама Атељеа 212 и трајала је дуже од три деценије, све до глумчеве смрти. 

- Упознали смо се у позоришту, у згради Борбе. Ја сам их све са класе прво преслишавала, а онда гледала њихове дипломске представе. Почела сам од гардеробе, била разводница и дошла до сцене, а факултет сам окачила мачку о реп. Најбољи животни факултет је живот у позоришту, а ми смо тамо били више него код куће. Венчали смо се после много година од како смо се упознали и провели заједно 35 година - испричала је Олга једном приликом, а пренеле Вечерње новости.

Фото: Н. Фифић

Венчали су се у децембру 1991. године, тек када се глумац разболео, а обоје су били веома посвећени породици.

- Пред олтар смо стали тек када се разболео, а формалност брака нам ништа није представљала. Било је врло напорно пратити га. Бата је био веома привржен породици, за њега је кућа била најважнија на свету, мада је, морам рећи, дуго живео бећарским животом. Али, кад је решио да се скући и смири, онда је то поштовао. Говорио је: "Кућа ни због чега не сме да трпи". Веома је поштовао традиционалне вредности, славио славу и Божић и веома бринуо о браћи и сестрама - рекла је Олга Стојковић у једном интервјуу.

 

 

Иако му је сестра саветовала да сачекају да му се здравствено стање побољша, он је чврсто одлучио да се коначно ожени својом дугогодишњом животном сапутницом.

- Дуго смо били заједно, али венчали смо се тек 1991. године. Његова сестра, иначе педијатар, забранила му је и рекла: "Кад си чекао досад да се венчаш с њом, чекај још мало, прво да оздравиш и станеш на ноге, па онда изволи". Моја кума Нада Пешић и Драгослав Михајловић и Михиз били су нам кумови. Када смо излазили из Општине, било ми жао Рома који су говорили: "Куме, изгоре ти кеса", а он им је само одбрусио: "Марш у п... материну" - присетила се она.

Фото: Н. Фифић

Пар је потом склопио брак и пред Богом, такође у интимној атмосфери.

- После смо се венчали и у манастиру Ваведење, а све смо обележили тако што смо нас четворо отишли на ручак. Никоме није било стало до тога, ми смо то хтели само да учинимо старима. Није нам то пало на памет, његови су се понашали као да смо у браку, као да сам снаја, његов брат звао ме је госпа мала. Можда му је нешто дунуло кад се разболео - рекла је својевремено Олга.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".