У новом издању чувене емисије "Премијера - Викенд Специјал", музичар Милић Вукашиновић у искреном разговору са Немањом Вујичићем проговорио је о групи "Бијело дугме", као и Горану Бреговрићу, са којим није у добрим односима.

Фото: В. Данилов

 

1975. године, Милић је почео да пева у групи "Индекси", а годину дана касније и у "Бијелом дугмету".

По мом повратку из Лондона су ме одмах звали у "Индексе", јер су они спремали велики концерт. Покојни Слободан Ковачевић Бодо, с њим сам био најбољи у "Индексима". Почео дам са вежбам са њима, а снимили смо и пар песама, али нешто смо се споречкали око хонорара, ја сам њима дао отказ, а Брега је већ питао Боду да ли бих могао да заменима Ипета у "Дугмету", тако да сам одмах договорио са Брегом и Раком, али то је био договор на годину дана - открива Милић, па открива какав има однос са Гораном Бреговићем.

Са Брегом ја имам, онако, мушки однос. Тренутно нисмо ни у каквим односима, зато што је срозао Бијело дугме. Иде са својим оркестром и то најављује као "Бијело дугме", вара публику и то је грозно. Онда сам чуо кад су га је питали зашто група не иде на турнеју, већ само он, његова реченица је била: "Што бих ја њима утеривао у џеп", мислећи на нас, музичаре из групе. То кад сам чуо, рекао сам да више нећу проговорити са њим у животу - прича Милић.

Нисмо се од тад чули, има већ две-три године. Нисмо ми ни раније нешто дружили ни чули, последњи пут кад сам свирао у "Дугмету", била је 2005. година, после тога се малтене нисмо ни видели, али смо се чули. Продао сам му једну акустичну гитару, због тих ствари смо се можда некад чули, али то је ретко - каже музичар, па открива да ли постоје шансе да се група поново окупи.

Фото: Сарић С.

 

Нема никаквих шанси да се поново окупимо. Чим се Бреговић пристао да тако вара народ, да плаћа оне музичаре по 100 евра што му свирају, све остале паре узима он. Он је врло богат човек - прича Вукашиновић.

Милић је открио и да се својевремно потукао са чувеном легендом Томом Здравковић, и то ни мање, ни више, због Ханке Палдум.

Са Томом сам се замало побио у Београду, јер сам у то време био са Ханком Палдум главни у народној музици, две године су се само слушали они моји хитови са Ханком. Ваљда је то Томи сметало - открива Вукашиновић у емисији "Премијера - Викенд Специјал".

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".