Да би сценски извођач био јединствен и препозантљив, поред гласа, стаса, харизме и енергије неретко мора да се истакне и необичним именом или надимком управо се тиме водио и млади певач, композитор и текстописац Михајло Веруовић широј публици познат је под именом Војаж.


Михајло није имао баш идеално детињство. Иако је рођен у Београду, када је имао само две године, са мајком и братом преселио се у Француску.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Voyage (@voyage.mp3)

Како је раније рекао медијима, на пресељење у страну земљу били су приморани због сопствене безбедности, јер је Војажев отац Милан Веруовић рањен током атентата на покојног српског премијера Зорана Ђинђића.

Управо због пресељења, а касније и честх путовања, млади извођач је решио да се у свету музике представи као Војаж, односно Voyage што на француском језику значи „пут“ или „путовање“.

Он је својевремено открио како је добио своје сценско име.

- Мој отац је био телохранитељ Зорана Ђинђића и након атентата на њега, у Србији није било сигурно за нас. Морали смо породично да одемо из земље. Тако је настао Војаж, што значи пут, на француском. Мени се то свидело и то сам присвојио као своје -  испричао је репер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Voyage (@voyage.mp3)

 

(Нова)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".