Београд је био готово потпуно блокиран - ауто-пут код Мостарске петље и код Сава центра, Панчевачки мост, Бранков мост, неколико локација на Новом Београду, Славија... Чак 79 линија градског превоза није функционисало, а нешто после 16 часова саобрађај је поново пуштен уз огромне гужве.

Блокада је трајала сат времена дуже него прошле суботе, до 14 до 16 часова, а порука са протеста је да ће сваки следећи скуп бити сат времена дужи.

Скуп је већином протекао мирно, али је било и неколико инцидената на више локација, неколицина људи је повређено, а посебно је било напето у Новом Саду и Старој Пазови где је дошло до туче.

На Новом Београду су паљене бакље, а мањих туча је било око Сава центра, а полиција је објавила како је код моста у Шапцу пронашла сакривене секире.

Фото: Нпортал

 

Из полиције су такође истакли како "је свака блокада саобраћаја кршење закона, као и одржавање непријављених скупова".

Фото: Нпортал

 

 

Иако са једне стране људи са протеста истичу како он није био политички обојен и како је организован због еколошких питања, са друге слике говоре да су се блокадама придружили представници опозиције - Мариника Тепић и Драган Ђилас између осталих.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".