Она је испричала родитељима шта јој се догодило, након чега је читав случај пријављен полицији.

Родитељи, чија деца иду у вртић при овој установи, са неверицом су дочекали ову вест.

Они чији су малишани у групи код ухапшеног васпитача, затражили су хитан сусрет са директорком установе, али јуче, видно узнемирени, нису желели да коментаришу о чему се говорило на састанку. Ништа мање забринути нису ни родитељи деце из других група, јер се, како сазнајемо, сумња да су се сличне ситуације понављале више пута ове године.

- Знамо тог васпитача, виђамо га стално - каже један од родитеља, Милан Крстев.

- Није пријатно кад се овакве ствари дешавају тамо где наша деца треба да буду сигурна и безбедна.

Директорка ДКЦ Ниш, Сандра Петковић каже да је њихов колега дугогодишњи радник Установе пред пензијом, и да нико од особља није приметио ништа сумњиво у његовом понашању што би указивало на то да су деца на било који начин угрожена.

НИШТА НИСАМ ПРИМЕТИО

- Радио сам са њим скоро две године. Заједно смо били распоређени у истој играоници и нисам приметио да ради ништа непримерено. То су мала деца, од три до пет година. Када год би неко дете плакало, он је био врло присан и пријатан са њима, али никада нисам приметио да је урадио нешто непримерено. Деца га воле - тврди Марко Динић, васпитач ДКЦ.

- Тај човек ради код нас 36 година, до пензије му је остало десет месеци. Радно место му је у нашој установи, у парку Чаир, последњих година био је ангажован у креативним радионицама. То је рад са децом кроз различите активности. У том сегменту нашег рада имамо доста сарадника, јер се ми не бавимо чувањем деце већ развијањем њихових интересовања. Он је деци држао ликовно образовање, учио их је цртању, а осим тога радио је као сарадник на пријему малишана. Никада ниједну пријаву нити жалбу на њега нисмо добили - каже Петковић.

Како сазнајемо, истражни органи увелико раде на расветљавању овог дела, ангажовани су и психијатри и психолози, с обзиром на то је оптужбе изнело петогодишње дете, те да за сада, нема других доказа који би теретили васпитача.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".