Његове партијске колеге опраштају се од свог истакнутог члана, а неутешна је и његова емотивна партнерка, певачица Ана Бекута, са којом је провео последње године живота.

Занимљиво је да је Мркоњић имао посебну жељу везану за сопствену сахрану. И даље веран комунистичкој идеји, он је тражио да га сахране са петокраком у сандуку.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

У том светлу посебно занимљиво данас делује и фотографија Мркоњића из периода када је био у ЈНА. Мрка, као млад војник, држи говор, док га остали у сали пажљиво слушају...

Милутин Мркоњић је рођен 23. маја 1942. године у Београду. Дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

Руководио је обновом Србије испред Владе Србије након НАТО бомбардовања 1999. године. Године 2007. долази на место потпредседника Народне скупштине Републике Србије, а након што је тадашњи председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић преузима председавање седницама Скупштине. Пред Мркоњићем је друга влада Војислава Коштунице положила заклетву.

На изборима 2008. године био је кандидат СПС-а за председничке изборе, међутим без великог успеха. Формирањем коалиције ДС-СПС 2008. године, у влади Мирка Цветковића је изабран за министра инфраструктуре. Други министарски мандат је добио у влади Ивице Дачића када је постао министар саобраћаја, а заменио га је страначки колега након годину дана.

Био је почасни председник СПС-а и почасни доктор наука Универзитета Мегатренд.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".