Тих осамдесетих и деведесетих година је важио за најперспективнијег глумца и највећег шмекера, којег су тек чекали највећи успеси.

Ређале су се запажене улоге у серијама и филмовима као што су "Заборављени", "Бал на води", "Вук Караџић", "Како је пропао рокенрол", "Црни бомбардер", "Горе доле”, “Нож”...

 

 

Међутим, Бакочевић се повукао из глуме и јавног живота, и и дуго га није ни било на сцени. У медијима се писало да је пао у канџе хероину, као и да је починио неколико кривичних дела, између осталог да је опљачкао и сам СКЦ. Но, глумац на овакве наводе није реаговао, а ни приче се нису овде заустављале. 

Године 1997. у листу "Сабор" појавила се вест да се глумац задужио код неколико приватника. Текст преносимо у целости:

Случај или судба су хтели да ових дана уместо на странама културних рубрика, име глумца Небојше Бакочевића осване у другом контексту. У једним новинама појавила се вест из које сазнајемо да се овај глумац задужио код неколико приватника. С обзиром на то да се број уписника из дана у дан повећавао, симболичне позајмице су прерасле у огроман дуг.

Фото: Архива ТВ Новости

 

Од оштећених, углавном власника књижара, галерија, продавница и грил ресторана, млади Бакочевић је узимао новац "на поверење" најчешће уз образложење да му је паук управо однео ауто. Обично је тражио око двеста динара, уз обећање да ће новац вратити већ сутрадан. У неким случајевима је остављао лажну адресу, број телефона...

Како су рокови за враћање истекли повериоци су почели да се обраћају његовим родитељима. Тако смо и ми позвали Небојшину мајку, и сазнали да њен син већ дуже време не долази кући. Тачније, да му се губи траг 5. октобра, када је последњи пут био у породичном дому.

 

- То да је мој син агресиван, као и сви остали наркомани нисам рекла - чули смо од ње.

- Нећу да демантујем ту изјаву коју је објавио један дневни лист, иако није истина, али нећу ни да се такве изјаве убудуће провлаче по штампи. Само се надам да ће бити неких користи од таквих натписа по новинама и да ће се Небојша опаметити и схватити да ради погрешне ствари.

Уз то, Небојшина мајка каже:

- Ја сам се поносила првих тридесет година својим сином, а сада ћу изгледа да га се стидим. Имао је љубавних проблема, уосталом као и сви млади, али се увек извлачио из њих. У последње две године од када је ово почело да се дешава, не знам шта је у његовој глави.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 3. марта 1997. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".