Бивши амерички председник Доналд Трaмп у петак је добио почасни црни појас у тeквондоу и тиме бар титуларно стекао највиши ниво у овој борилачкој вештини, иако се никада професионално није бавио тим спортом.

- Председник борилачке организације "Кукивон", Ли Донг-Суп, је 19. новембра на Флориди доделио почасни сертификат бившем председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу. Бивши председник Трамп се захвалио на почасти уз коментар - Част ми је да сам добио сертификат, мислим да је текводно величанствена борилачка вештина за самообрану. Волео бих да видим демонстрацију Кукивон теквондо тима - стоји на Фејсбук страници теквондо организације "Кукивон" уз фотографије са церемоније доделе.

 

Из поменуте теквондо организације су посебно подвукли да добијање повеље нема политичку позадину и да "није повезано са другим политичким питањима". На тај начин, Трамп формално гледано садаима исти ранг у теквондоу као и руски председник Владимир Путин, који је црни појас стекао 2013. године. Иако председник Путин није тренирао теквондо у време доделе црног појаса и повеље, његове борилачке вештине су приказане више пута. 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".