Он је преминуо 2001. године и од тада многе људе занима његов узрок смрти, али јавност интригира и његов кофер који је остао у ходнику зграде у којој је живео, а ипак ни то није крај мистерија великог естрадног уметника.

Фото: Архива Новости

 

 

По естрадној сцени кружи прича и како је један познати певач, након смрти Рође, узео његову свеску са необјављеним песмама, снимио их и потписао их као своје.

Реч је о његовим песмама које је за живота написао, али није стигао да их објави. Биле су записане у свесци коју је после Рођине смрти бесправно присвојио његов тадашњи пријатељ и касније, захваљујући томе, од себе направио велико име широм региона.

Једна од оних који су упућени у ту причу је и Биљана Вујовић, текстописац бројних хитова, која је познавала Раичевића.

- Многи су упућени у ту причу. Чула сам да је после Рођине смрти свеску узео његов пријатељ и колега с којим је он био близак. У први мах сам сумњала да је то тачно, али касније сам се уверила да у томе има истине. Врло брзо, тада једва познати певач почиње да снима албуме на којима су све биле хит песме. Он постаје врло познат и цењен. Каријеру је изградио на Рођиним песмама, за које људи верују да је он сам писао, и криво ми је што се то никада неће сазнати. Не могу да кажем његово име, не желим да имам проблем. Ипак је све остало на рекла-казала - прича Вујовићева и наставља:

Фото: Архива Новости

 

 

- Тај певач већ дуже време ништа не снима. Ако је истина да је он узео свеску, онда може бити да је искористио све песме из ње и даље нема куд. Али не бринем се ја за њега јер ће он још дуго тако продавати маглу, није ни први ни последњи који то успешно ради. Надам се да ће људи који барем мало прате естрадне токове знати о којем певачу се ради - додала је Биљана.

(Stil)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".