Но, далеко од тога да Марић и раније није привлачио пажњу, нарочито својим излагањима на теме сексуалних односа. Не тако давно, примера ради, разбеснео је жене, саветујући да мушкарац треба да "опали шамар жени која превише прича", интересовање јавности привукла је и његова веза са атрактивном Нигеријком, а у књизи "Урбане легенде" аутор Небојша Вуковић наводи једну старију, и ништа мање занимљиву и провокативну причу о томе како је психијатар саблазнио глумицу Тању Бошковић.

- Психијатра Јована Јоцу Марића срео сам неколико пута у животу, али један сусрет заиста посебно памтим. Довољно да га и овако забележим, и у урбане легенде сместим. Било је то крајем деведесетих, кад је он био доста медијски присутан у разним телевизијским емисијама, али и доста читан са својим сексолошко едукативним књигама - пише Вуковић.

У то време, Вуковић је уређивао месечник "Љубавне новине", те је одлучио да уприличи упоредни интерву са Марићем и глумицом Тањом Бошковић, на сексуалне и љубавне теме. Они су се нашли у летњој башти код базена "25. мај" на Дорћолу, и тада је уследио занимљив разговор, а најинтригантнији део, наводи Вуковић, одиграо се тек када је угасио диктафон.

Фото: А. Станковић

 

- Тања се присетила неких младалачких љубави и анегдота, а Јоца је предњачио примерима из очигледно богате докторско сексолошке праксе. Како је он глагољив човек, а такав му је и посао, Јоца Марић се није устезао да нам исприча и подоста својих личних сексуалних догодовштина на Тањино благо негодовање - пише Вуковић.

- Ју, ју, ју... господине Марићу - говорила је Глумица, која га ипак није дуже прекидала јер је он то, сведочи аутор, увек прилагођавао, едукативно, неким поентама.

У једном тренутку, поделио је и један његов доживљај са прелепом Бразилком у Рио де Жанеиру, да би доказао да је за секс најважнија добра комуникација између жене и мушкарца. Он је испричао како је, током једног психијатријског семинара, упознао једну изузетну хостесу, која му се веома допала. Иако није знала енглески, већ само португалски, ипак је некако комуницирао са њом.

- Та дружења се наставише све док наш мужјак из приче не предложи да га она "мало посети" у хотелској соби. То је изгледа добро разумела нарочито кад јој је показао кључ хотелске собе са јасно уочљивим бројем. Није се на тај експлицитни мужјачки предлог нимало отимала, нити се, не дај боже, саблажњавала - пише Вуковић.

Фото: sarics

 

Ипак, будући да није могао да до краја да закаже састанак са Бразилком, због непознавања језика, Марић је потражио помоћ колеге, Енглеза, који је знао португалски. Он му је објаснио да хостесе раде осмочасовне смене и да, по правилу службе, не смеју да се појављују у хотелу ван тог времена.

- Али, охрабри га енлески колега, има ту једно решење, али може да буде мало напорно (!) Бразилка му је рекла, показујући на бројку четири, до колико сати сутра по подне ради и да тада могу да иду код њега у собу. Али, то што му је показивала два круга око ручног сата значило је да у следећа 24 сата, она не сме да се појављује у хотелу. Значи, када уђе у собу у четири поподне тек сутра у исто време може из ње да изађе - сведочи Вуковић у књизи.

- И где је ту проблем, па знаш ли каква је то лепотица, ма мало ће ми бити та 24 сата! - кочоперно и уз осмех је закључио доктрор Јоца пред Енглезом, који му ипак рече да мало размисли о томе.

Прича даље каже да су Марић и лепа мулаткиња водили љубав у више наврата, од 16 часова, до вечере. Онда ју је сакрио у орман и наручио вечеру, коју су поделили, а после су опет водили љубав.

- Ју, ју, ју, господине Марићу, па не морате баш тако детаљно - убацивала је са смешком Тања Бошковић, пише Вуковић у својој књизи.

Фото: Јутјуб принтскрин/ ТВ Храм

 

- У 21 сат још једном су водили љубав. Покушали су затим да нешто мало причају, али - јадац. у полумраку се виде опет само млатарајуће руке и осмеси, али без ефекта. Онда су лежали и ћутали, а било је око 22 часа. Онда је Марић упалио телевизор па покушао са њом то да коментарише гестикулацијом и гримасама, неким општим међународним речима. (...) Прелепа Бразилка се само неодољиво смешкала и слеглала раменима, као јасни сигнал неразумевања.

Сутра ујутру, у четири сата, Марић је пробудивши се схватио да његова Бразилка још 12 часова неће моћи да напусти собу, а њега је прогањао императив да је забави, задовољи и учини да се осећа лепо. Била је права мука како провести време до 16 часова по подне.

- Прошле су године и деценије од тог догађаја, али по Марићевом признању и даље није знао у коју фијоку у глави да га смести. У величанствен љубавни догађај или само животни испит из кога је научио да без комуникације са жељеном особом нема ни правог љубавног уживања. Тања и ја смо га гледали као опчињени док је професорски поентирао после ове приче. Професорски, нема шта - сведочи Вуковић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".