Не идите у кревет док вам се заиста не спава

Иако је придржавање редовног времена за спавање добра идеја, уздржите се од одласка у кревет док не осетите да сте уморни. Ако не заспите у року од 15 до 20 минута, постајете забринути и нервозни, истичу лекари.

Пустите музику која релаксира

Многа студија су показала да одређена музика утиче на квалитет сна и решава несаницу. Кључ је у томе да се слуша будистичка музика пред спавање. Мелодија и ритам ових песама, у нашем уму проузрокује опуштање што доводи до спавања. 

Фото: Депозитфото

 

 

Не гледајте на сат 

Уколико гледате сваки секунд у сат и нервирате се што нисте још заспали, повећавате стрес и још више будите себе. Покушајте да склоните од себе све сатове и смирите ваше тело.

Устаните сваког јутра у исто време

Ако сте имали проблема да заспите претходне ноћи, можда би било примамљиво да касније и устанете ујутру. Међутим, улазак у неправилан распоред може да вас спречи да напредујете.

Техника диса

Ставите врх језика иза горњих предњих зуба, потпуно издахните на уста. Затворите уста и удахните кроз нос док у себи бројите до четири. Затим задржите дах и бројите у себи до седам. Отворите уста, потпуно и гласно издахните док бројите до осам. Поновите ово бар три четири пута. Ова техника опушта и гарантује брз сан. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".