У званичној биографији Сабине Јаховић наводи се да је рођена у Новом Пазару, где је стекла диплому основне школе и гимназије. Медицински факултет и специјализацију из дечје психологије завршила је у Београду, да би затим десет година радила у Дневној болници за адолесценте. Део психоаналитичке едукације стекла је у Италији, а у међувремену је постала члан бројних светских форума и асоцијација из своје струке. Данас ради у приватној пракси са децом, адолесцентима и одраслима. Веома је успешна и цењена у својој професији.

Сестра Емине Јаховић се ретко када експонира у јавности, на друштвеним мрежама њена слика осване тек ако је објави Емина, која не крије колико је поносна на Сабинину успешну академску каријеру. Данас су једна другој највећа подршка и ослонац.

- У брату никад нисам имала другара, а ни у сестри. Пријатељи су ми били, али другари не. Отац је умро кад сам имала 11 година и мој брат је одмах морао да преузме улогу оца. Имао је три жене у кући, била је незгодна ситуација у земљи - изјавила је Емина за "Хело", додајући да је и сестра према њој имала однос као да јој је мајка.

- Сада, када смо сво троје одрасли људи који имају своју децу, сада смо почели да се дружимо. Закључила је певачица.

О разлозима којима се руководила када је изабрала медицину за животни позив, Сабина је у једном интервјуу рекла:

- Детињство сам провела у средини која је имала специфичан однос према менталним поремећајима. Од њих се страховало, али се није бежало. Они који су патили од психичких проблема нису били стигматизовани и отуђени од заједнице. Са њима се живело и њима се дозвољавало да воде своје животе у складу са њиховим поимањем света. Изабрала сам да се бавим суштином медицине, а то је лечење човека, и на неки начин, нечим што је привидно на маргини, а заправо је њена суштина, а то је душа.

Сестра Емине Јаховић је додала и да је тешко радити са људима, нарочито са онима који пате, али успе да им помогне. 

- Сусрет са другима је увек и нови сусрет са собом. Пацијенти су ме научили да будем стрпљивија, да издржим неизвесност, сумњу и незнање.

Њен професионални и људски савет гласи:

- Покушајте да ослушнете себе и своје ближње. Будите нежнији, будите строжији. Будите љубазни према комшијама, пролазницима, продавцима. Помозите ако вам неко затражи помоћ.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".