Корак 1:

Пријавите се на сајту е-управе с својим корисничким именом и лозинком. Уколико немате налог, потребно је прво да се региструјете тако што ћете унети своје податке и приложити фотографију личне карте или пасоша. На мејл ће вам стићи мејл да сте успешно регистровани.

Када уђете на свој налог, потребно је да одаберете опцију ЕУ дигитални зелени сертификат.

Фото: Е-управа

 

Корак 2:

Притисните дугме покрени услугу.

Фото: Е-управа

 

Корак 3:

Унети своје податке, ЈМБГ, шифру потврде вакцинације, број пасоша и земљу издавања пасоша.

Обавезно попунити поља са звездицом (*)

Фото: Е-управа

 

Корак 4:

Добићете мејл да сте успешно сте поднели захтев, а у мејлу ће писати следеће:

Поштовани/а,

У прилогу Вам достављамо Ваш ЕУ Дигитални зелени сертификат који намењен за путовање у неку од земаља Европске уније, као и у земље изван ЕУ које користе стандард сертификата ЕУ Дигитал ЦОВИД Цертифицате. Списак земаља које прихватају овај стандард сертификата доступан је на линку Европске комисије је важећи у земљама ЕУ.

ЕУ Дигитални зелени сертификат (ЕУ ЏС) се креира за сваки догађај (вакцину, тест или опоравак) појединачно. То значи да уколико сте нпр. примили 3 дозе вакцине и имате 1 резултат теста, добићете укупно 4 документа (сертификата) за сваку вакцину и за резултат теста на имејл који сте навели приликом подношења захтева. Сваки документ имаће свој QР код који је заштићен и садржи комплетне информације о том догађају.

Свака земља која је чланица ЕУ или користи стандард сертификата ЕУ Дигитал ЦОВИД Цертифицате дефинише услове за улазак у своју земљу (које вакцине прихватају, трајање резултата теста итд.). Неопходно је да се упознате са правилима земље у коју путујете на званичним веб презентацијама.

Препоручује се да приликом путовања понесете све сертификате које Вам стигну путем имејла.

Ова порука Вам је аутоматски послата, немојте одговарати на ову поруку. За сва питања пишите на office@ите.гов.рс или позовите коринички сервис еУправе на број 011/3050-570 радним данима од 8 до 16 часова.

У прилогу мејла ће се налазити ковид сертификат.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".