Избељивање зуба је и већ годинама популарно, али и прилично велики финансијски ударац. Сви желе тај блистави холивудски осмех. Уместо да издвојите велику количину новца, саветујемо да испробате ове природне алтернативе за бељење зуба.

Једите што више намирница које доприносе природној белини зуба

Веровали или не, често конзумирање одређених намирница може да вам помогне у избељивању зуба. Целер, јабуке, крушке и шаргарепе чисте каменац са површине зуба и превентивно делују против његовог накупљања, па бисте требали да их једете што чешће. Сирове, наравно.

Фото: Профимедиа

 

Ако баш не морате, не конзумирајте ствари које само додатно погоршавају стање.

Разуме се да не нећете баш увек да им кажете не, али уколико желите да избелити зубе, добро је да знате шта требате да избегавате.

Цигарете, црвено вино, кафа и чајеви само су неки од многобројних нападача на блистав осмех па бисте их, уколико вам нису нарочито прирасли срцу, могли да почнете да избегавате.

С времена на време, зубе очистите мешавином соде бикарбоне и свеже цеђеног лимуна.

Иако се најчешће користи у кухињи, сода бикарбона може да вам послужи и као изврстан савезник у борби за беле зубе. Све што требате да урадите је да повремено, а не чешће од једном у три недеље, опрете зубе содом бикарбоном.

Помешајте соду бикарбону и лимун док не добијете густу смесу. Умочите четкицу у то и трљајте зубе у трајању од око 1 минута. Након тога исперите зубе и још једном исперите пастом за зубе.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".