Севернокорејски лидер Ким Џонг-ун изгледа мршавије него икад пре. На најновијим фотографијама види се се да му одећа благо виси, и да му се, услед губитка килограма, кожа опустила. Познато је да је свака тамошња медијска слика Ким Џонг-Уна приказује његов "идеалан" лик и физичке пропорције.

У последњем појављивању "драгог вође" на државној телевизији приказан је еуфоричан дочек Кима који су му приредиле стотине ђака-основаца.

37-годишњи Ким је носио белу јакну у којој се јасно видело колико је смршао. Некада му је одећа била буквално прилепљена уз тело.

Нагађања о Кимовом здрављу приморала су владу да забрани коментарисање о његовој тежини након што су се фотографије, које су се појавиле раније ове године, показале драматичну промену.

Грађанима је саопштено преко државних медија да је „владар здрав и да само мање једе, јер је свестан несташице хране која влада“.

Међутим, појавиле су се информације да је Ким можда поставио хируршки прстен око желуца како би смршао, док неки сматрају да је узрок смањењу килограма – корона вирус.