Огреботине на фарби аутомобила могу бити изазване разним факторима, а шта год да их је изазвало, чак и најситније нам не дају мира. Фарбање комплетног аутомобила, уз то што је скупо, често је и беспотребно код мањих огреботина јер се проблем понекад може решити уз овај једноставан трик.

Све што вам је потребно јесте – паста за зубе.

Како уклонити огреботину с аутомобила пастом за зубе?

Најпре пређите ноктом преко огреботине како бисте утврдили је ли она површинска или дубља. Уколико се нокат не закачи за ову линију, значи да је она само на површини и може да се прикрије обичном пастом за зубе, пише Глоссy.

Фото: Профимедиа

 

 

Ако се пак закачи, у питању је дубља огреботина и биће вам потребна помоћ професионалца како бисте је уклонили или макар неки производ осмишљен наменски за то.

Имајте у виду да је најбољи избор паста за зубе која се користи за избељивање, али ће било која бити од помоћи.

Корак по корак упутство за уклањање огреботина

Оперите и осушите огреботину и подручје око ње.
Када сте сигурни да је оно веома чисто и суво (јер ће трљање прљавштине само погоршати стање!), нанесите четвртину тубе пасте за зубе на влажну крпу од микрофибера. Крпа треба да буде тек мало влажна, никако мокра.
Утрљајте кружним покретима пасту на огреботину крпом (никако туком да не бисте још више оштетини боју).
Понављајте то док се паста добро не распореди по површини.
Мораћете да извршите притисак, али се трудите да не претерујете.
Након тога темељно исперите вишак пасте за зубе: најбоље је да је попрскате цревом, па просушите чистом крпом од микровлакана.
Уколико је огреботина и даље ту, поновите поступак. Понекад је потребно поновити га два пута, а не би требало на овај начин третирати огреботину више од трипут јер можете оштетити премаз.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".