На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, према осумњиченима А. С. (37) одређен је притвор у трајању од 30 дана због постојања околности које указују да ће сакрити или уништити доказе, као и особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на саучеснике.

Осумњиченом се ставља на терет да је у атару села Колари, у ненасељеном делу у близини пруге, засадио укупно 137 стабљика биљке „Цаннабис“ висине до 2,5 метара. Такође, у кући осумњиченог, у Гроцкој, приликом претреса пронађена је и извесна количина прашкасте материје налик на дрогу амфетамин као и хемикалије за које се претпоставља да су намењене за производњу наведене дроге.

По налогу јавног тужиоца извршен је увиђај, а у односу на осумњиченог је најпре одређено задржавање, а потом и притвор.

Конкретне облике кривичног дела недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога чини свако ко неовлашћено узгаја опијумски мак или психоактивну конопљу или друге биљке из којих се добија опојна дрога или које саме садрже опојну дрогу, као и онај ко неовлашћено прави, набавља, поседује или даје на употребу опрему, материјал или супстанце за које зна да су намењене за производњу опојних дрога, а законом је запрећена казна затвора од две до осам година.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: