Цене природног гаса за јавно снабдевање биће веће од 1. новембра за 10 одсто и износиће 4,54 дин/кWх без пореза и такси, односно 5,02 дин/кWх са порезима и таксама.

Савет Агенције за енергетику Републике Србије потврдио је ову одлуку на седници која је одржана 21. септембра. Сагласност се објављује у Службеном гласнику и на интернет страници Агенције. И после ових корекција, просечна цена природног гаса за јавно снабдевање у Србији (без такси и пореза) и даље је једна од најнижих у Европи.

Како је недавно изјавила Дубравка Ђедовић, министарка рударства и енергетике цене струје и гаса су биле на ниском нивоу деценијама и то је неодрживо у толико дугом року.

- Наш задатак је да повећамо инвестициона улагања, а за то је потребно да компаније боље послују, да могу да финансирају инвестиционе пројекте. Циљ је да имамо најнижу или међу најнижим ценама струје и гаса у региону. То смо успели да урадимо прошле године, када су цене расле и више од 100 одсто, 120 и 130 одсто, као у Северној Македонији и Румунији" - рекла је министарка.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".