Сепаратистичке вође самозване Републике Нагорно-Карабах позвале су 120.000 становника да не журе на аеродром у главном административном центру Степанакерту, преноси Ројтерс.

- Још једном апелујемо на становништво Степанакерта да не подлеже паници и да сами не иду на аеродром због евакуације - саопштиле су вође сеператиста.

На објављеним снимцима из Нагорно-Карабаха могу се видети хиљаде људи на аеродрому и велики број деце.

Азербејџан жели да мирним путем реинтегрише Јермене из Нагорно-Карабаха.

 

 

Азербејџан је данас саопштио да жели миран процес реинтеграције етничких Јермена у региону Нагорно-Карабаха, након што је у једнодневној офанзиви присилио на предају снага које су браниле отцепљену територију.

Спољнополитички саветник председника Азербејџана Хикмет Хаџијев рекао је да ће разоружање снага Нагорно-Карабаха побољшати шансе за успешну реинтеграцију територије која је ван контроле Бакуа три деценије, пренео је Ројтерс.

Додао је да ће то вероватно увећати и изгледе за склапање мировног споразума са суседном Јерменијом. Нагласио је да би то значило свеобухватну промену политичке карте Јужног Кавказа. "Такође се радујемо што ћемо испунити хитне хуманитарне потребе становништва на терену" - рекао је он. Он је додао и да је неприхватљиво то што је премијер Јерменије Никол Пашињан у уторак оптужио Баку за кампању етничког чишћења.

БОНУС ВИДЕО:

ПО ПРВИ ПУТ: Руски мировњаци увежбавају тактику "дрифтовања" минобацача у Нагорно-Карабаху

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".