Ганапати Витал Вагоре је имао 20 година када је први пут ухапшен пре 58 година због наводне крађе, заједно с још једним мушкарцем, Кришна Чендером.

Из полиције су рекли да су тада пуштени уз кауцију, али да су после тога нестали и да није било могуће да им се уђе у траг.

Случај је био заборављен, али је поново постао актуелан пре неколико недеља када је полицијски тим прегледао старе досијее истраге и одлучио да коначно покуша да их пронађе.

Прошле недеље, суд је ослободио Вагора уз кауцију због његове старости после поновног хапшења.

Чендер је умро 2006. године.

Крађа се догодила у округу Бидар у Карнатаки, али је Вагоре оба пута ухваћен у различитим селима у суседној држави Махараштра.

Из полиције кажу да су Вагоре и Кришна Чандер признали да су украли животиње 1965. године, после чега су изведени пред локални суд који има је одобрио условну кауцију.

После тога су пуштени, али су обојица престала да се одазивају на судске позиве.

Полицајци из Бидара послате су у села Карнатаки, као и у суседну Махараштру, али нису могли да пронађу двојицу мушкараца који су радили као пољопривредни радници.

Случај је поново отворен прошлог месеца.

- Моје колеге су почеле да се распитују међу становницима села Умарга - рекла је Ченабасавана Ланготи, шефица полиције округа Бидар за ББЦ.

Вагоре је ухапшен 1965. године у Умарги у Махараштри. Полиција је тада пронашла старицу која се сећала те крађе и починиоца.

- Када смо разговарали с њом, она је рекла мојим колегама да је Вагоре жив - додаје Ланготи.

Послала их је у село Такалагаон и округу Нандед у Махараштри и то је био највећи траг који је полиција добила после више од пет деценија.

Полицијски тим је посетио село, а становници су им показали где Вагоре живи.

Предао се полицији, рекавши да је био „превише уплашен да би отишао на суд".

Затим је уз полицијску пратњу враћен у Карнатаку, где ће бити изведен пред суд.

(ББЦ Хинду)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".