Лаура Барахас (40) оперисана је у четвртак након вишемесечног боравка у болници.

- Било нам је веома тешко. Ужасно је. То је могло да се догоди било коме од нас – рекла је Лаурина пријатељица Ана Месина.

Она је навела да се Лаура разболела неколико дана након што је појела рибу коју је купила на локалној пијаци у Сан Хозеу и припремила је код куће, пренео је “Њујорк пост”.

- Замало је изгубила свој живот. Била је на респиратору. Увели су је у медицинску кому. Прсти су јој били црни, као и стопала и доња усна. Имала је потпуну сепсу и бубрези су јој отказивали – рекла је Ана.

Више начина заразе

Она је рекла да се Лаура заразила потенцијалном фаталном бактеријом Вибрио Вулнифицус, која се налази у сировим морским плодовима и морској води. Стручњак за инфективне болести Универзитета Калифорнија др Наташа Спотисвуд рекла је да има више начина на који људи могу да се заразе овом бактеријом.

- Под један, можете да поједете нешто што је њоме заражено, а други начин је да имате посекотину или тетоважу изложену води у којој она живи - рекла је она и додала да је ова инфекција посебно забрињавајућа за оне са слабим имуним системом.

Према америчким Центрима за контролу и превенцију болести, сваке године пријави се око 150-200 случајева заразе том бактеријом, а око једна од пет заражених особа умре.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: