Сајт ТМЗ, који прати животе познатих, објавио је да је Ел Чапова жена у петак увече стигла у клуб "Ел Фарајон" у друштву целокупне пратње.

Журку је организовала њена адвокатица Маријел Колон Миро (29), која је иначе и певачица сценског имена Ла Абогада (адвокатица на шпанском).

Њујорк пост преноси да је Ла Абогада током вечери отпевала песму специјално за своју клијенткињу која је смештена у ВИП овог клуба, где је била максимално окружена обезбеђењем.

Наводи се да је Ел Чапова жена виђена како сипа пиће целе вечери и ужива са пријатељима које није дуго видела.

Гардијан је објавио да је она рођена у САД, а након хапшења 2021. осуђена је на три године затвора пошто се изјаснила кривом по три тачке оптужнице.

Оне су се односиле на помагање Ел Чаповом нарко-картелу Синалоа, укључујући заверу са циљем прања новца, дистрибуцију илегалних дрога и учествовање у финансијским пословима ове криминалне организације.

Наводи се да је она признала да је обављала задатак курира преносећи поруке између њеног мужа и чланова његовог нарко-картела док је он служио казну у мексичком затвору Алтиплано након хапшења 2014.

Током изрицања пресуде судија је навео да је Коронел брзо признала кривицу и договорила се с америчким властима да им исплати око 1,5 милиона долара које је зарадила од криминалних активности.

Њена трогодишња затворска казна је касније смањена, а амерички АБЦ њуз наводи да је Ел Чапова жена судију молила за милост, обећавајући да ће своје ћерке научити да разликују добро од лошег.

- Молим вас да не дозволите да оне одрастају без мајке - рекла је Коронел судији приликом изрицања пресуде.

Амерички федерални Биро за затворе је на свом сајту објавио да је она у међувремену из правог затвора пребачена у институцију полуотвореног типа у Лос Анђелесу, одакле је у среду и дефинитивно ослобођена.

- Чим изађем на слободу, идем право у ФАРАЈОН - написала је она у посту на друштвеним мрежама уз фотографију са црвеног тепиха тог клуба.

Корисници друштвене мреже X (бивши Твитер) објавили су да је Ел Чапова жена славила ослобађање из затвора истог дана када је његов син Овидио Гузман изручен САД.

ББЦ је објавио да је он осумњичен да је, заједно са својим братом, водио моц́ни нарко картел Синалоа који је основао његов отац.

(Курир.рс/ТМЗ/Неw Yорк Пост/Гуардиан/АБЦ Неwс/ББЦ)

БОНУС ВИДЕО: