- Грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, као и корисници пензија, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција не треба да се пријављују за 20 евра додатне помоћи државе јер ће им бити аутоматски исплаћена у децембру - рекао је Мали и подсетио да је за само три дана у новембру исплаћено више од 5,7 милиона грађана, који су добили по 30 евра.

ФОТО: Архива

 

 

Сви остали пунолетни држављани Србије са пребивалиштем на територији Србије и важећом личном картом, који се претходно нису пријавили, а желе да добију допунску новчану помоћ у износу од 20 евра у динарској противвредности, као и они који су у међувремену стекли право на помоћ, било да су постали пунолетни или добили држављанство, пребивалиште и личну карту, могу да се пријаве на порталу Управе за трезор у периоду од 15. до 30. новембра:

ПОСТУПАК ПРИЈАВЕ

 

Први корак представља посета сајту Управе за трезор, при Министарству финансија: https://idp.trezor.gov.rs/  где даље идете на опцију подношења пријаве.

Потом вам се отвара страница на којој треба да унесете своје податке: ЈМБГ, број личне карте, као и банку у којој имате рачун. Уколико немате већ отворен рачун, у падајућем менију треба да одаберете банку преко које желите да вам буде исплаћен новац. Тако ће вам бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

Фото: Принтскрин/Управа за трезор

 

Затим ће вас систем питати да проверите податке и потврдите их уколико су тачни.

Након уношења личних података биће им заведена пријава, чији ће статус моћи да провере на наведеном порталу. Након обраде пријаве, пријављени грађани ће износ допунске новчане помоћи моћи да подигну са свог или наменског рачуна.

Фото: Принтскрин/Управа за трезор

 

Уколико сте већ пријављени за помоћ државе, систем ће вас о томе обавестити у виду поруке.

Kако проверити уплату?

За проверу стања уплате потребно је на истом порталу: https://idp.trezor.gov.rs/, посетити другу наведену опцију "Провера статуса пријаве".

Отварањем поменуте странице, потребно је уписати бројеве ЈМБГ-а и личне карте, након чега ћете добити повратне информације у вези статуса ваше пријаве.

Фото: Принтскрин/Управа за трезор

 

На новој страници појавиће се следеће:

Фото: Принтскрин/Управа за трезор

 

Повратна информација састоји се од података да је прихваћена пријава регуларна, а новац послат и уплата обновљена.

 

 Ова мера подршке представља наставак континуиране подршке грађанима у циљу смањења последица пандемије коронавируса, а додељује се у оквиру трећег пакета подршке привреди и грађанима Србије.

- Држава је поново све своје обавезе испунила како је и обећано, без дана кашњења, и још једном је показала да је српска економија стабилна, да имамо довољно новца и да грађани Србије могу да верују својој држави - навео је Мали.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".