У првом кругу избора СЛ је освојила девет места, што је у коначном збиру 10 мандата градоначелника, што је резултат који нема ниједна друга странка на Косову и Метохији.

На другом месту, према прелиминарним резултатима које је објавио ЦИК, налази се Демократска Партија Косова са укупно девет освојених мандата,, од чега је четири освојила у првом, а пет у другом кругу.

Следе Демократски савез Косова са седам, Алијанса за будућност Косова са пет и Покрет Самоопредељење које ће имати градоначелнике у четири општине на Косову и Метохији.

Странка Аљбина Куртија Покрет Самоопредељење имаће градоначелнике у само четири општине на Косову и Метохији.

Самоопредељење је однело победу у Гњилану, Каменици, Подујеву и Штимљу, а у другом кругу локалних избора на Косову и Метохији кандидати те странке поражени су у осам општина.

Куртијева странка је, према подацима на званичном сајту ЦИК, изгубила у Приштини, Призрену, Ђаковици, Качанику, Ораховцу, Витини, Косову Пољу и Обилићу.

Самоопредељење је у 12 оптшина, од 38 колико их је на Косову и Метохији, имало кандидате у другом кругу.

У првом кругу избора Самоопредељење није добило ни у једној општини, од 17 у колико је гласања за градоначелника завршено већ 17. октобра.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".