Милица Ћетковић (16) ученица Медицинске школе у Шапцу, јутрос је на паркингу у Сремској Митровици, где живи, пронашла новчаник са 114.500 динара и личним документима и без размишљања га однела у полицијску станицу.

Тим гестом девојчица је обрадовала Николу Танасића из Узвећа код Богатића, којем је новчаник током ноћи испао из џепа док је паркирао аутомобил.

- Кренула сам у пекару са другарицом и уочила на паркингу између аутомобила новчаник који је помало био покривен лишћем. По документима која су била унутра видела да припадају некоме из Богатића, а аутомобил поред ког је новчаник био има табле овог места - прича Милица.

Признаје да је имала нелагодност и малу непријатност јер је у новчанику било доста новца, али се ни трена није двоумила, већ се са другарицом одмах упутила у најближу полицијску станицу.

- Полицајци су пребројали новац, а Николу су пронашли на основу докумената. Инсистирао је у полицији да му дају мој број телефона, а када смо се срели захвалио се, и дао коверту са новчаном наградом и чоколаду - наставља девојчица.

Узела је од Николе коверту са пристојном и поштеном новчаном наградом, иако је није очекивала, а кроз весео осмех открила да ће новац потрошити у парфимерији - за шминку.

Миличина мајка Наталија је о свему сазнала тек када је Милица новац однела у полицијску станицу. Кратко је рекла да је "препоносна на своју ћерку", а гестом девојчице одушевљен је и Никола Танасић.

Присетио се ситуација када је он неколико пута пронашао и вратио изгубљене мобилне телефоне и тада помишљао да ће, ако се догоди да случајно нешто изгуби "бити баксуз па му то што је изгубио никада неће бити враћено".

- Ето, догодило се, а све се добро завршило захваљујући Милици, једној васпитаној и културној девојчици, на коју њена породица треба да буде поносна - рекао је Никола.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".