Ипак, ваља истаћи да је потребно само добро савладати правила вожње у кружним токовима, и онда неће бити никаквих проблема. Ових неколико савета би требало да вам помогну у томе:

1. Ако желите да изађете на првом излазу, укључите се у прву десну (спољну) траку и укључите десни показивач правца, популарни жмигавац.

2. Уколико излазите на други излаз, можете возити обема тракама, али је важно да из десне траке, ако сте њоме возили, улазите у десну, а из леве у леву, тј. да увек пратите наставак траке којом сте возили пре уласка у кружни ток.

3. Ако излазите на трећи излаз, потребно је да уђете у леву, тј. унутрађњу траку, да бисте се пошто прођете други излаз, уз укључивање десног показивача правца, скренули десно и изашли из кружног тока, и то такође и даље пратећи траку у којој сте возили, тј. леву. Постоји и могућност престројавања у десну траку, али је при том обавезно водити рачуна о томе да се то уради безбедно, без угрожавања своје и туђе безбедности.

4. Још једна од ствари које збуњују возаче и у којима често греше чак и они који се не либе да уђу у кружни ток јесте када се укључује светлосни сигнал, то јест жмигавац. Приликом изласка из кружног тока потребно је благовремено обавестити друге учеснике у саобраћају укључивањем десног жмигавца.

У оквиру текста можете погледати и видео клипове вам помоћу примера могу помоћи у бољем схватању правила вожње у кружном току.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".